6.5 Sointu tuli taloon

Tervetuloa Sointu eli Tanskalais-ruotsalainen pihakoira, uusi rotu Fi-nell´s tiimiin. Takana monen vuoden muutaman eri pienehkön liioittelemattoman lyhytkarvaisen rodun tutkailua takana, pihis pysynyt listan kärjessä koko ajan. Viime vuoden kesänä vierailtiin pihisten erkkarissa ja sieltä bongasin Sointun kasvattajan ja hänen hienot pihiksensä ja kasvatit ja nyt on asiat edenneet näin pitkälle.
 
Blackien Love Story "Sointu" s. 15.3.22
 
Väri: kolmivärinen
Kasv. Rita Wilenius
 
Isä: Grand Frozzy Rythme Hans "Hans", tanskantuonti
Lonkat C/C, polvet 0/0, silmät terveet, PLL terve
 
Emä: FI MVA EE MVA JV-15 TLNJW-16 HeW-17 TLNW-21 Blackien Candy Crush Saga "Saga"
Lonkat B/B, polvet 0/0, silmät terveet, PLL terve
 
Pihakoirilla voi olla pitkä häntä tai erinpituisia luonnontöpö häntiä. Molemmat ovat sallittu. Jalostuksessa kahta töpöä ei saa yhdistää. Olin alunperin ajatellut että haluaisin pitkähäntäisen, mutta koira on kokonaisuus, niin Sointuksi valikoitui puolitöpöhäntäinen typy 4:n narttupennun pentueesta, 2 sisaruksella on pitkät hännät.
Pihakoirilla on tiukka pevisa mm. lonkkien suhteen, kyynäret ei ole pevisassa. Lonkkaraja rekisteröinnille on C ja C:tä saa yhdistää vain A tai B lonkkaisen kanssa. Lisäksi polvet ovat pevisassa raja-arvolla 1, sen saaneen voi yhdistää vain 0:n. Silmätulos ei saa olla yli 24 kk vanha ja polvituloksen pitää myös olla voimassa astuttaessa. Eli paljon tiukempi pevisa kuin vaikka staffeilla.
 
 

 

Kommentit